Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2019
17
Okt
20:00 – 22:00
 

Vertical Atlas is een onderzoeksproject in vijf afleveringen, dat zich richt op het maken van een nieuwe atlas waarmee de complexe techno-geografische werkelijkheid van vandaag in kaart wordt gebracht. In deze vierde editie: Futures.gcc staan de Arabische Golfstaten centraal. Zij positioneren zich als concurrerende digitale corporate service platforms. Ze branden zich allemaal met hun eigen futuristische architectuur, megacities, investeringskansen en visies op artificiële toekomsten.

 

2019
11
Apr
19:30 – 21:00
 

Doordat miljarden aardbewoners kleine stukjes Afrika in hun mobiele telefoons meedragen, is het Afrikaanse continent nu het richtpunt geworden van de felle concurrentie tussen Chinese en Amerikaanse cloud-platforms en hardware giganten in hun strijd om de snelst groeiende gebruikersgroep van onze planeet.

2018
29
Nov
19:30 – 21:00
 

De tweede editie van Vertical Atlas concentreert zich op de Russische digitale kosmos. Hoe verhoudt de traditie van sterk gecentraliseerd bestuur zich tot het decentraal georganiseerde internet en de beïnvloeding door krachtige, buitenlandse cloud-platforms? Met Svitlana Matvyienko en Ksenia Tatarchenko.

2018
20
Sep
19:30 – 21:30
 

Vertical Atlas: Island.eu gaat over het in kaart brengen van nieuwe techno-politieke geografie, gebaseerd op de spanning tussen Europa’s initiatief tot databescherming van burgers tegen de letterlijk grenzenloze praktijken op internet, en de gelijktijdige dataficatie van de Middellandse zee als naar buiten verlegde grens van de Europese soevereiniteit. Met sprekers: Benjamin Bratton, Victoria Ivanova en Marten Kaevats.

Kévin Bray
Het Nieuwe Instituut, Hivos, Stedelijk Museum
Benjamin Bratton, Leonardo Dellanoce, Arthur Steiner, Klaas Kuitenbrouwer